Media informatie of propaganda


Wie geen tijd heeft om dagelijks te surfen langs nieuwszenders van verschillende pluimage en om allerhande geschreven media te raadplegen al dan niet als abonnee of via het internet, krijgt een zeer vertekend en gekleurd beeld en zelfs als je dat wel kan, is het kaf van het koren scheiden ook al geen eenvoudige opgave.

Let eens op de koppen, veelal zie je al aan de kop, de korte samenvatting en de bron, dat nagenoeg alle kranten, uit dezelfde bronnen putten en dus de smaak al gemaakt is, maar dan gaat men over tot het inkleuren en het sausje eroverheen gieten, waardoor men dan het pseudo onderlinge politieke en intellectuele onderscheid wil accentueren.

Maar nieuws wordt ook gemaakt, men wil een scope, of enkel en alleen iemand beschadigen, daarvoor heeft men handige truukjes die voor de geoefende kijker/luisteraar/lezer herkenbaar zijn, maar voor de massa veelal de enige bron van informatie en dus beeldvorming is.

Al vele malen heb ik geschreven over het fenomeen calamiteiten verslaggeving, waarbij keer op keer verslaggevers éérst verslag doen over een ramp, om vervolgens doodleuk te melden dat ondanks ramen en deuren gesloten moesten worden, er GEEN GEVAAR voor de volksgezondheid was of is geweest.

Maar veel erger is het dat men bewust het volk voorliegt, bedriegt en politieke tegenstanders letterlijk afmaakt, met slimme technieken, waarvan één de meest effectieve is, als je de leugen lang genoeg herhaalt wordt hij vanzelf de waarheid.

Laten we eens Israël nemen, eens waren alle ogen op dat kleine strookje aan de overkant van de Middellandse Zee gericht, waarbij men vol compassie en passie bewonderend sprak over hoe het relatief kleine land zich staande hield tegen de agressors en aanvallen van een overmacht aan landen die het landje van de kaart wilden vegen.

Nu ineens is Israël de agressor en volgens de nieuwe inzichten van de elite, moeten wij allemaal gaan beseffen dat de zielige mensen, uit de “bezette gebieden” (hetgeen al een leugen op zich is, want er is geen sprake van bezetting) de dupe zijn van de maatregelen van Israël dat zich maar niet ten grave laat dragen en dus zich verweert en beschermt.

Dat de Israëlische contra acties effectiever en dodelijker zijn is ineens een misdaad en dat de zogenaamde “vrijheidsstrijders” kinderen en burgers als schild misbruiken, wordt ook even vergeten, dat heten dan ineens martelaren voor de vrijheid van de vredelievende.

Maar dichterbij huis kennen we het Mauro dossier, een vriendelijke donkere jongen, die zo maar door de onbarmhartige regering weggerukt wordt uit zijn vertrouwde omgeving en het land zou worden uitgezet, alle registers van de leugenfabriek gingen vol open en we stonken er bijna allemaal in.

Zielige Mauro moet blijven riep men in koor, maar laten we eens nuchter de feiten bekijken, deze jongeman kwam als kind met het vliegtuig zonder begeleiding uit de lucht vallen en ons land binnen, omdat er geen ouders waren werd hij spontaan geklasseerd als een jonge minderjarige asielzoeker, waarvoor de regel is als je 18 bent kun je uitgezet worden.

Ondertussen ontvangt Mauro, onderwijs, gezondheidszorg, krijgt onderdak bij een pleeggezin en groeit op, blijkt de “ouderloze” Mauro wel degelijk een moeder en familie te hebben, bleken de verhalen op zijn zachtst gezegd discutabel, maar geen nood er verdienen vele mensen aan dit soort gevallen brood en dus trekt men alle juridische registers open.

Mauro wordt een icoon, een aardige vriendelijke jongeman, die GUN JE TOCH EEN PLEK.

Maar lieve mensen, vele tientallen zo niet honderden reguliere Nederlandse kinderen ontberen adequate opvang, moeten moeilijk opvoedbare probleem kinderen NIET in een regulier opvanghuis, maar in de gevangenis zitten, omdat er GEEN plek en ruimte is en omdat er geen geld is, geld dat schijnbaar onuitputtelijk voor de vreemdelingen zoals Mauro wel beschikbaar is en een Euro kan je net als de Gulden maar één keer uitgeven.

Kijken we naar de berichtgeving over de Eu en de Euro, dan zien we ook zo’n leuke hersenspoeling, want de EU zou nieuwe oorlogen hebben voorkomen, deze mega staat opgebouwd uit niet passende puzzel stukjes, is nimmer aan de burgers voorgelegd en de enkele keer dat we ons TEGEN deze waanzin mochten uiten werden de negatieve uitslagen, met een simpele armzwaai van de tafel geveegd, want de EU zou ons kapitalen en welvaart hebben opgeleverd.

U en ik worden wijsgemaakt dat wij de Grieken, Italianen, de Portugezen en Spanjaarden moeten redden, dat we de banken die miljarden hebben verdiend aan dubieuze hypotheken en leningen, staatsobligaties, moeten redden, dat we te hoge hypotheek schulden hebben en dat we langer moeten werken omdat oud worden onbetaalbaar is geworden.

Zonder blikken of blozen oreert men dat alle “leningen” terug worden betaald, al komen er nu andere geluiden uit het Haagse, ondertussen roeptoetert men dat de crisis beheersbaar is, maar verdampen de pensioenen, krijgen we deskundigen economen voorgeschoteld en god betere het, ook nog eens bankmensen die komen uitleggen hoe goed, ideaal en uitstekend de Eu en Euro voor ons is en hoe afhankelijk wij als doorvoer land zijn van het meedoen aan deze waanzin.

Denk eens aan al die mislukte miljarden projecten en dan komen er keurmeesters in zwaarwichtige commissies het eigen vlees keuren en ook al stinkt het kadaver als rotte vis, zij produceren dan een lijvig rapport waarin geen koppen gaan rollen, maar men nieuwe aanbevelingen doet, het media circus zend de ondervragingen live uit, of maakt een deskundig verknipte compilatie van het proces, waarna iedereen het spoor bijster is en de miljarden nooit meer terugkomen.

Het is logisch dat de gemiddelde hardwerkende Nederlander geen enkele notie meer heeft van de waarheid, want als je verdrinkt in het aanbod van staats- en medialeugens, als je hersenen gespoeld worden middels een ware propaganda oorlog, dan is het achterhalen van de blode simpele waarheid bijna onmogelijk geworden, zelfs met hulp van het Internet en de Sociale media, zelfs onze geschiedenis wordt vervalst of naar believen ingekleurd.

We zijn verworden tot monddode lijfeigenen, die eens in de 4 jaren een stem mogen uitbrengen en het dan aan de regenten moeten overlaten om verder te gaan met potverteren en leugens produceren, de baantjes verdelen en u en ik mogen de broekriem aanhalen en de rekening betalen.

En de media die loopt hand in hand aan de leiband van de subsidie gevers, hun columnisten, hun toppers in de praat/opinie programma’s, zij beschermen hun bazen, hun politieke meesters en bloedlijnen, welkom in de wereld van George Orwell zijn Animal Farm of zo u wilt Kafka.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar