Hal of fame of die van shame dan is Vrijheid geen Blijheid


Oké, tegen mijn principe in om Engels te gebruiken in het mooie Nederlands is dit toch een kreet die de lading het beste dekt, want we zijn gek geworden, knettergek, want idioten, zakkenvullers en criminelen worden meer gefêteerd dan hard werkende mensen.

Laat ik me nader verklaren, recent waren ALLE nieuwscentra in de ban van een ordinaire crimineel, Holleeder zou vrij komen, het leek wel of er een sportheld uit de dood was opgestaan, men oreerde, debatteerde, suggereerde, insinueerde nagenoeg alles werd uit de kast getrokken om het verhaal te brengen.

Ook vandaag 30 januari ’12 waren alle zenders weer in touw om verslag te doen hoe een groep motorfanaten die geen been zien in het intimideren, molesteren van tegenstanders en de wet aan hun laars lappen te interviewen omdat ze uit hun clubhuis moesten, als ware het een soort van padvinders die hun clubhuisje kwijt raakten.

Deze adoratie van foute mensen is schier een cult geworden, we meesmuilen over Grieken die de Euro doen kelderen, maar ondertussen fêteren we witte boorden criminelen die graaien in welgevulde kassen, belastingen ontduiken, zwart geld maskeren en zichzelf verrijken door bonussen en premies op te strijken.

Ik zwijg dan nog maar even over professoren die ons voorlogen en bedrogen, met fake rapporten, op maat voor de financiers gemaakte onderzoeken of over het klimaatgedoe en dierenleed en wat te denken van de ondermaatse kwaliteit van het voortgezette onderwijs.

De media gaat tekeer over vermeende misstanden bij de PVV en nemen daarvoor de uitspraken van anonieme bronnen of nog leuker van graaiende uittreders die voor zichzelf gaan beginnen, misbruik makende van de opstap die ze konden maken van diezelfde PPV.

Tegelijkertijd is er een commissie bezig met het parlementaire onderzoek waarin de miljarden over de tafel rollen, maar er nergens koppen rollen, want het gaat maar om wat belastingcenten en wat is nu 15 miljard teveel betalen voor het redden van foute banken, terwijl de top aldaar wegkwam met gouden handdrukken en top bonussen als vertrekpremie.

Nee, dan maken we ons liever druk over een kwartietje langer parkeren dan toegestaan, of het rijden zonder net op een lege aanhanger, dat soort crimineelgedrag is wat niet mag.

Wat weer wel “normaal” is, is dat Pownews koperdieven aan de Politie wil uitleveren, maar als we dan de reactie zien van onze misdaadbestrijders en orde handhavers, schieten de tranen je in de ogen en begrijp je meteen waarom bontkraagjes en Kma’s hele wijken kunnen terroriseren terwijl het snotjongens zijn.

Levensgevaarlijke situaties ontstaan er als dieven er met het koper van spoor en elektriciteit er vandoor gaan, schandalig als men graven berooft omdat er koperen/bronzen ornamenten op staan, of als gekken en vandalen voor de kick auto’s in wijken in de hens steken

O ja onze burgermeesters en commissarissen zitten er bovenop, hebben de vinger aan de pols, weten wie en wat hun stad of gemeente bedreigen, maar kunnen schijnbaar nergens de oprukkende verloedering en criminalisering adequaat een halt toe roepen.

Dat is dan ook weer niet vreemd, want schijnbaar worden er wetten in de 2e kamer aangenomen die dan vervolgens stof gaan verzamelen ergens op een plank, omdat men “vergeten” is deze wetten te effectueren, door de 1e kamer te loodsen en dus is het windowdressing, in goed Nederiglands verhaaltjes voor de vaak, want stel je voor dat we de wetten ook nog eens gaan uitvoeren en toepassen.

Schijnbaar is het normaal dat parlementariërs slapend en ongeïnteresseerd ons landje regeert, dat men de kosten van het wanbeleid afwentelt op de werkende burgers en men van links naar rechts schuift, om maar te regeren en te incasseren, maar veiligheid en vrijheid liever verkwanselt aan criminele lieden en onderdrukkende ideologische religies.

Wie kent niet de schandalen van de Bouwfraude, maar ook van zichzelf verrijkende Woningbouwverenigingen, zakken vullende goede doelen, belasting ontduiking door slimme constructies via stichtingen en buitenlandse eilandjes door een paleis, om er maar een paar op te lepelen, u bent slim genoeg om meer voorbeelden te produceren.

Maar het grote nieuws is het arresteren van een familie die fraudeerde met bijstandsgelden, de helden zijn de grote vissen waar politie en justitie willens en wetens achter het net vissen, die helden maken uw en mijn land kapot, die verkwanselen onze vrijheid aan Brussel of ander melomaan orgaan dat valse noten speelt, maar zij mogen optreden als prima donna’s.

De staat en provinciale en gemeentelijke overheden strooien met kwistige hand, alsof het goedkope pepernoten waren, idiote projecten die miljarden kosten en komen dan in beeld en geluid ons vertellen dat zij dat doen in het belang van het algemene nut, of om weer eens de zieligegutmensch te helpen, met leuke dingen voor kunst en cultuur of geld verloren aan Icesave en louche ontwikkelaars.

De vergeten echte helden zijn de mensen die iedere dag weer hun winkel openen, hun bedrijf aansturen of de handen uit de mouwen steken, niet door sleetse vakbonden aangezet worden tot het ontregelen van het land, maar die keihard werken aan het opbouwen van een bestaan, zonder dat ze hun hand ophouden en niet gaan staken, zoals onderwijzers van gemeenschapsgeld, omdat ze nog geen 1 uur per week extra zouden moeten werken.

Die mensen zagen en zien dat ze worden bedreigd in hun dagelijkse bestaan, zijn bang voor hun lijf en goed, omdat de overheden aan HUN veiligheid nauwelijks iets concreets doet, men maakt de winkel tot een soort van vesting, beveiligen huis en haard, maar ontdekken dat de staat haar oren laat hangen naar de vandalen van de straat.

Ik vraag me af, kunnen we niet beter alle grenzen gewoon open zetten, maar dan geen cadeau’s van 10.000 euro en gratis huisvesting en opvang meer, geen prachtwijken die verkrachtwijken worden, maar keihard optreden tegen misdrijven en misdadigers, zonder pardon en de gevangenissen weer afschrikwekkend maken, wie hier komt om te profiteren en aantoonbaar GEEN werk heeft dan ook geen recht op wat voor uitkering dan ook, of is dat weer te dol en slaan we gewoon op hol en is Nederland nog lang niet vol

Tidak ada komentar:

Posting Komentar