EVA en de afgod Europa





Keer op keer verbaas ik me, ach ik ben niet alleen, velen met mij en toch worden we in het pak genaaid, roomt men onze rijkdommen af, spelen de regenten voor Sinterklaas en buigen we voor de nieuwe Mammon gevestigd in Brussel, de oppermachtige ondemocratische dictatuur van ambtelijke Luchtfietsers en Sprookjesvertellers, ook wel EURABIA genoemd.

Men vertelt ons hoe welvarend we zijn, hoe rijk onze werknemers zijn, hoe goed onze pensioenen zijn, ach ineens komt al het goede op het conto van de EUSSR, voorbijgaande aan het simpele feit, dat Nederland door de eeuwen heen altijd al een bevoorrechte positie had in de wereldeconomie, we hebben een pomerans die schier ongekend is, maar dat wordt uit ons collectieve geheugen gewist, de nieuwe leugen is dat we welvarend en rijk zijn dankzij de EU.

Zonder Benelux en de latere Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal, (de EGKS, (1951) de leden ervan worden dan nog gekozen en benoemd door de zes nationale parlementen), zou de EU nimmer hebben bestaan, het hele idee was en is het voorkomen van een nieuwe oorlog omwille van grondstoffen en industriële macht, zonder dat er ook maar één burger aan deze ontwikkeling te pas kwam, hadden Frankrijk, Duitsland, Italië en de Benelux-landen daarvoor het Verdrag van Parijs ondertekend.

Op 25 maart 1957 tekenen de Zes in Rome de verdragen tot oprichting van de Europese Economische Gemeenschap (EEG) Het EEG-verdrag voorziet op termijn in een douane-unie tussen de Zes en een gemeenschappelijke markt met vrij vervoer van goederen, personen en diensten. Ook besluiten de Zes een gemeenschappelijk landbouw- en vervoersbeleid te ontwikkelen.  Opnieuw zonder één enkele raadpleging van de burgers van die landen.

Ineens gaat het snel, de verdragen van Rome treden op 1 januari 1958 inwerking. De EEG-commissie en Euratom-commissie zetelen in Brussel. De Parlementaire Vergadering, die de Gemeenschappelijke Vergadering van de EGKS vervangt, zetelt in Straatsburg en komt op 19 maart voor het eerst bijeen. De EGKS, EEG en Euratom delen nu één gemeenschappelijk parlement. Het Hof van Justitie van de Europese Gemeenschappen vervangt in Luxemburg het Hof van Justitie van de EGKS.

Dus ineens is er een soort van ongekozen Staat die zelfs tot aan Justitie, Kernenergie en de EGKS overneemt, zonder ook maar één burger van de deelnemende landen te raadplegen, dit zou ieder normale democraat een staatsgreep noemen, een soort van staatsgreep zonder bloedvergieten, verkwanseling van staatsrechten en grondwetten, maar we hoorden er niets van.

Nu komt er ineens een ander geluid, een nieuwe fruitmand van deelnemende landen die zich willen ontrekken aan de dictatuur en toch een vrije handel voorstaan, de oprichting van EVA in 1960, Groot-Brittannië, Portugal, Oostenrijk, Zwitserland, Zweden, Noorwegen en Denemarken richten in Stockholm de Europese Vrijhandels Associatie (EVA) op. Het doel van deze organisatie is het creëren van vrij handelsverkeer, maar de samenwerking tussen de landen gaat minder ver dan bij de EEG.

Door chicanes en ook door het machtsgeweld van de reeds bij de EU aangesloten leden komt er een clash tussen Groot-Brittannië en de As Bonn-Parijs, zo houd men de Engelsen met een Frans Veto in 1963 buiten de deur en gaan ze dapper door met het verder uitkleden van de nationale bevoegdheden en vergroten van de EU macht.

Het Europese Hof van Justitie bepaalt in het arrest Van Gend en Loos dat de nationale wetgeving van de lidstaten ondergeschikt is aan die van de EG. Bedrijven kunnen zich dus op Europese regels beroepen als die strijdig zijn met nationale wetten, hoera de éérste grote hobbel is genomen, de nationale wetten worden ondergeschikt aan de EU wetten.

Ik bespaar u de chicanes van de Fransen om de Engelsen buiten de deur te houden, maar het is voldoende gedocumenteerd, ondertussen gaat men verder met waan en krijgt de EU zelfs een heus volkslied, want de vlag met 12 sterren moet wel gehesen kunnen worden met een muzikale omlijsting, dus in 1972 wordt een stuk van Beethoven daarvoor gekozen.

1973 pas na het overlijden van De Gaulle kan Groot-Brittannië zich eindelijk aansluiten bij de EG. De veto is van tafel, ook Ierland en Denemarken worden lid. Noorwegen haakt af, omdat een meerderheid van de Noren zich bij een nationaal referendum tegen toetreding uitspreekt.

Tegelijkertijd is dit de nekslag voor de EVA of zoals men Angelsaksisch zegt EFTA, want de EUSSR dendert voort en de Nederlander Cornelis Berkhouwer wordt tot voorzitter van het Europees Parlement gekozen, welk parlement geen enkele democratische grondslag heeft.

In 1994 ziet de Europese Economische Ruimte (EER)  het levenslicht. De EER is een overeenkomst tussen de EU en de EVA en daarmee is feitelijk het definitieve einde van de EVA een feit, deskundig werkte men het ongewenste Fruit eruit.

Na het financiële debacel van de EMU (eerste poging tot gemeenschappelijke munt) in 1971, gaat men in 1979 het proberen met het Europees Monetair Stelsel (EMS). De EG-landen streven naar stabiliteit van de onderlinge wisselkoersen, de fictieve wisselkoers munt is dan de Ecu die ook weer verdwijnt en weer de EMU wordt en later in 2002 als EURO de munt van de deelnemende landen (behalve Engeland) vervangt.

1997 de EU-landen tekenen in oktober het Verdrag van Amsterdam. Het Schengen-akkoord wordt hiermee onderdeel van de EU. Groot-Brittannië en Ierland willen vanwege hun ligging niet meedoen met Schengen en bedingen een uitzonderingspositie. De landen die willen meedoen aan de euro sluiten in Amsterdam ook het Groei- en Stabiliteitspact. Ze spreken daarin af dat het nationale begrotingstekort nooit meer dan 3 procent van het bruto binnenlands product mag bedragen. Als een euroland die grens overschrijdt, wacht het een forse boete, die kan oplopen tot 0,5 procent van het bbp.

In 1998 Zonder enig democratisch proces kregen we een ECB  en Europol, lang leve de lol, het kan niet op, we steken massaal vrijwillig onze democratische rechten in de EU strop

In 2002 krijgen we de Euro twaalf lidstaten van de EU (Oostenrijk, België, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Ierland, Italië, Luxemburg, Nederland, Portugal en Spanje) schaffen op 1 januari hun nationale munten af en stappen over op euromunten en -bankbiljetten. Opnieuw werd u NIETS gevraagd en stal men ons geld en daarmee ook een identiteit.

Het verdrag van Lissabon komt er in 2007, dat verdrag wijzigt eerdere verdragen zoals die van Rome en Maastricht. Het verdrag vervangt de in 2005 door Franse en Nederlandse kiezers verworpen Europese grondwet. Het geldt pas als het door alle lidstaten geratificeerd is, maar ondertussen heeft men de uitslag van de referenda doodleuk naast zich neergelegd.

Voorgaand summiere overzicht toont zonder meer aan, dat we geknecht zijn door een stel particraten, we gegijzeld zijn door wanbeleid, dieven en paljassen, want het Griekse drama en al die andere problemen had een kind kunnen voorzien, men stal uw pensioenen, ontneemt uw grondwettelijke rechten en zijn burgers nog minder dan lijfeigenen en knechten.

U mag straks weer stemmen en al die politieke nitwitten zullen u oproepen om vooral niet tegen de EU te stemmen, want de EU is hun nieuwe afgod, al maken ze alle landen kapot, EVA bleek opnieuw de appel uit het paradijs en dus maakt men u wijs dat de afgod Europa en straks Eurabia, melk en honing brengt en ons vrede schenkt, maar in werkelijkheid ons aan de bedelstaf brengt en de dames en heren politici alleen een orgasme van macht en invloed schenkt, maar erna mogen u en ik en al die andere hard werkende mensen het gelag betalen.



Tidak ada komentar:

Posting Komentar